zondag 29 mei 2016

Let's try something different: een korte broek

Het fijne aan naaien is dat je langzamerhand je kleerkasten goed gevuld krijgt. Ons middelste aapje had al heel wat hemdjes en een paar polo's en ook al wat t-shirts. Wat wil je, de mama is fan van de patronen van zonen 09 en ja dan blijf je bezig...
Maar ja korte broeken heeft hij eigenlijk nog niet voldoende. En nu we aan de potjestraining aan het werken zijn is dat toch wel handig zo een broekje meer. 
Dus ja wat gaan we dan proberen te maken... een broekje. 
In B-inspired by poppy zag ik een leuk broekje staan en dacht dat zou nog wel eens handig zijn. Maar omdat ik op de een of andere manier toch wat schrik had om er aan te beginnen heb ik het eerst in een restje tricot gemaakt om te zien of het me wel zou lukken. En nu moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat ik het resultaat wel een beetje geslaagd vind ;-) 
Ik paste het patroon een beetje aan. Een zwarte buikband iets strakker als op het patroon en ik heb er geen touwtje ingedaan maar een gewone knoopsgatenelastiek. Onze 2 jarige bengel kan de touwtjes zelf nog niet strikken en als je dan rap naar het potje moet is dit toch net iets handiger.Ok de broek is nog wel wat groot maar hij zelf vindt dat zelf juist handig om lekker gemakkelijk te spelen. :-)

Patroon jongens korte broek B-inspired by poppy
groene tricot markt Maastricht
zwarte tricot Lizzy l'oiseau
T-shirt is overigens ook zelfgemaakt, kan hij assortie met grote zus haar simple dress

Geen opmerkingen:

Een reactie posten