woensdag 16 augustus 2017

Let's Stick together: gepakt en gezakt

Ik heb al eens meegedaan met de uitdaging van Let's Stick Together dat kun je hier zien. Dit keer konden we kiezen tussen de challenge "Back to school" en "Gepakt en gezakt".

Ik koos er dit keer voor om gepakt en gezakt te doen. Ik heb nog nooit echt een tas gemaakt en dus wilde ik die uitdaging wel aangaan. Voor Davina ben ik dan ook uitgedaagd om een tas te maken met kurk in en kleur.


Dus ja, ... daar wilde ik eerst wel eens wat mee proberen. Dus eigenlijk combineer ik twee vliegen in één klap.
Ik besloot de Joan-tas te maken. Ik tekende de delen uit knipte ze en verstevigde. Het was eigenlijk een heel fijn projectje. Ik vraag me af waarom ik er eigenlijk niet eerder aan begonnen ben. Maar ja, het antwoord weet ik al dat is gewoon dat de kleerkasten van de kids ook gevuld moeten raken/blijven ;-)

En ik ben eigenlijk een wispelturige tassenmadam. De ene keer wil ik een grote stevige tas en dan weer een handige rugzak en dan weer een klein tasje.
Maar goed zie hier het resultaat. Ik vind het eigenlijk een heel leuke tas geworden. Maar of ik nu deze tas in kleur ga maken en met kurk weet ik nog niet. Dat zal je wel zien als ik aan de beurt ben bij de sewchallenge ;-)De anderen hun prestaties kun je hieronder gaan bewonderen! Veel leesplezier!!!

Flaflinko - Unique Marieke - Girls in Uniform - Yjonis - Two Owlettes - Just Just10 - Nathalie's Naaisels - Woohoo by Davina - Larth - Mimaloki - Naaiz - Wollebol - ViTess - Blogliesje - Tante Fee - 196 - Sewing à la carte - Hutsepruts - Querida - Blogrevolution - Bij Oogappelsien - Lunatiek - Crealiefjes - Miss Pixie - Stokstaartje doet het zo - Just Delphine - Mamadammeke - Miel de Fleur - Stoffenspulletjes - Noxeema - Khadetjes - Wilwarin Made with Love

Patroon: Joan Tas
Stoffen: Voorraad en geen flauw idee meer van wat, ...

Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)23 opmerkingen:

 1. Mooie combinatie en proficiat met je eerste tas :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een handige tas, daar heb je er nooit genoeg van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Over die Joan twijfelde ik ook al heel wat keren om eraan te beginnen... ik deed het tot op vandaag niet ;). Verder veel herkenbaarheid, wispelturigheid alom en voorrang aan de kleerkasten vullen; fijn dat je het patroon doorbrak ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh ook een joan, leuk patroontje he. Hele leuke stoffencombinatie ook

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar die wispelturigheid! Maar ik denk dat ik je voorbeeld ga volgen, deze moet ik ook hebben! Hele leuke tas!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De Joan is hier ééntje die ook nog op het verlanglijstje staat :) Jouw versie is alvast geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een prachtige 1ste tas en een super leuke stoffencombinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. jouw 'Joan'tas is supermooi en dat voor je eerste tas whaah. Ik pastte het patroon aan voor onze strandtas en die is goed gebruikt op vakantie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tassen maken is zo leuk, ik vind het een fijne afwisseling tussen de kinderkledij door.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ook een praktische tas lijkt me! Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tof gemaakt! Ik heb een paar keer een tas gemaakt (simpele tassen) maar ik vrees dat het nooit mijn ding zal worden. Maar 't is altijd zo leuk om te zien wat anderen maken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, da's echt een mooie tas! Die Joan heb ik al zo vaak zien passeren en gedacht 'die moet ik nu eens maken', maar telkens verdwijnt ze terug naar de achtergrond.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je eerste tas?! Heel sjiek gemaakt, chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel erg mooi! Ik vind het een tof patroon ook, moet ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel mooi! Lijkt me een handig model! Zou wel mooi zijn in leer denk ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Tassen maken, ik dacht echt niet dat ik nog zou doen na de eerste exemplaren in de naailes. Maar ik moet toegeven dat ik het steeds leuker begint te vinden. Hopelijk wordt dat bij jou ook zo.
  Succes met de uitdaging!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een super handige tas. Daar ga je zeker veel plezier van hebben. En wie weet van een komt er nog een en nog een en .....

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Die Joan tas vind ik ookk nog een kanshebber om te naaien. Lijkt mij een zeer leuk project! Ik weet dat SewLisi deze tas in kurk maakte. Misschien handig om eens te checken? Nu je de patroondelen al hebt, en weet hoe hey moet, kan dat een heel ander resultaat geven ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een mooie en praktische tas! Als eerste testexemplaar kan dat tellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dat lijkt me een zeer handige tas. Mooi gemaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen