woensdag 8 maart 2017

Een jurkje met gratis patroontje is nooit mis ;-)

Een tijdje terug mocht ik de mare sweater testen. Nu van de jurk kan je perfect een jurkje maken en toen manlief zei dat de dochter toch nog wat jurkjes nodig had besloot ik dan nu daar maar een jurkje van te maken.

Ik had nog een restje over van mijn stofje dat ik gebruikte voor mijn Gerda-jurk en ik besloot dan maar het patroon een beetje groter te nemen aangezien ons patatje nu voort maatje 80 draagt en de truitjes wat strakker en korter beginnen te worden.
Helaas had ik niet goed gemeten en valt het wat lang, maar ja het kind uit bed halen om te meten omdat je graag een kleedje wil maken is nu niet echt opvoedkundig in orde ;-) Ochja dan kan ze er even mee door.

Het naaien van het jurkje ging super vlot. Zo fijn dan is het echt helemaal ontspannend ;-) Omdat de tricot super rekbaar is liet ik de knoopjes ook achterwege!
En ja ondanks dat het wat aan de ruime kant is ben ik er wel kei blij mee en zij ook want het zit lekker gemakkelijk en het is viscosetricot dus lekker draagbaar als het dadelijk wat warmer wordt!


Patroon: Mare sweater van Spoetniksels

Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)6 opmerkingen:

 1. Heel mooi wat is het toch een schatje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merciekes! Jaja, en ze begint net als haar zus een tettergatje te worden.

   Verwijderen
 2. Schattig!!! Dat heb je mooi gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Om op te eten! :) Wat een guitig kind zeg! :) En mooie jurk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ze heeft zo haar momentjes ;-) Neenee ze is hartstikke lief maar heeft niet altijd even veel zin om te poseren ;-)

   Verwijderen