vrijdag 7 april 2017

Een zomerjas voor onze kadee!

Vorig jaar had ik besloten dat ik een jas ging naaien voor de kids! Ik maakte voor de zoon twee jassen die kun hier en  hier zien.
Het voordeel van een jas is daar kijk je iedere keer naar en je bent dus iedere dag trots en happy als ze het aan doen.
Daarom besloot ik ook, dit jaar in actie te schieten voor de zomerjassen. De kids gaan hier naar school en regen of geen regen ze spelen buiten. Helaas is het hier niet altijd schoon weer en soms ook regenachtig dus ik wilde een fijne waterbestendige jas maken.
Ik had de vorige keer in softshell gewerkt bij zijne laatste jas en dat was me heel goed bevallen. Nu wilde ik dat weer doen,...
Nu ik had me voorgenomen weer eens een ander model te proberen. Ik ben nog steeds verliefd op de Lewis Coat hoor daar niet van, maar om drie ongeveer dezelfde jassen te hebben vond ik toch een beetje te veel.
Ik had de Lars van Zonen 09 getekend. Ik tekende de 110 voor mijn driejarige en korte de armen wat in.

Ik had via via gehoord dat ze leuke satijnachtige voeringsstof hadden in de kwantum en ik dacht laten we daar eens gaan kijken.
Zoonlief koos daar direct een satijntje van Madagascar, hij kent de film niet maar vond de beestjes fantastisch. En nu komt de mop. Daar lag ook scuba. Ik was een beetje verstrooid die dag, lees met drie kids die alle drie moe waren in de winkel, dus ik vraag nog, zou je daar ook een jas van kunnen maken.
"Tuurlijk!" antwoord die mevrouw, dus ja ik koop scuba.
Daarna even naar de veritas kids rits en paspel laten kiezen in de kleur die ze zelf graag wilden en ja dan beginnen we er aan ;-)
Maar manman wat heb ik gezweet. Scuba glijdt en schuift en doet vanalles wat je niet wilt bij een jas ;-)
 En of het nu door de scuba kwam of door vermoeidheid of ik weet niet wat maar ook het patroon volgen verliep belangen niet zo vlot als ik gewend ben bij de patronen van zonen09.
Nu in ieder geval ik heb koppig doorgedaan en de zoon was en is zeer content met het exemplaar en ik zelf kan hier ook wel met trots naar kijken.Patroon: Lars Zonen 09
Stof: Kwantum
rits en paspel: Veritas

Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)9 opmerkingen:

 1. Dat vind ik dus zo knap he, een jas fabriceren... Ik moet er echt ook eens aan beginnen... Maar Oh JEE, de faalangst loert fameus om de hoek...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig resultaat ! Goed dat je hebt doorgezet !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke jas! Scuba durf ik niet te gebruiken, zeker nuet na jouw waarschuwing, maar softshell steekt momenteel overal m'n ogen uit. Ben enkel niet in om een jas te naaien. Te veel werk....ik deed het ooit en die werd weinig gedragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel leuk! ik blijf dan maar bij softshell ;-) ik ben nu aan een jas voor mezelf bezig in één of ander stofje waarvan ik de naam niet weet en amai gevloekt dat ik al heb, volgens mij hoort dat bij jassen maken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat een guitig mannetje! Leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi! Ik gebruikte dezelfde kleurencombinatie (bruin en oranje) maar heel andere stoffen. Echt heel leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig! Zowel de jas als het verhaal errond.
  Ik onthou: scuba doet vanalles dat je niet wil bij het maken van een jas. *voor het geval ik het zotte idee krijg om ook een jas te maken*

  BeantwoordenVerwijderen