donderdag 10 augustus 2017

Pluk de dag in een Pluk de roos

Een blog die ik heel graag lees is die van Sara . Zo liet ze laatst een heel mooi jurkje zien en vroeg ze of er mensen waren die het patroon wilde testen.
Ik twijfelde geen seconde en gaf me meteen op! En daar heb ik zeker geen spijt van. Het is een heel leuk kleedje maar het kan ook zeker dienst doen als top.
Nu aangezien de oudste hier eigenlijk als meer dan genoeg kleedjes in de kast heeft hangen besloot ik voor de top te gaan.


Het is zo een liefelijk topje. Ik ben er helemaal verliefd op. Voordeel is ook dat het geen al te moeilijk patroon is waardoor het relatief snel in elkaar zit.
Kortom ik ben er fan van en volgende zomer gaan er zeker veel van die jurkjes volgen. Nu zal ze het eventjes met tops moeten doen ;-)
Voor de foto's had Daisy me geleerd dat ik ze eigenlijk tegen een rode achtergrond moest nemen. Dus toen dochterlief met mij op zoek ging naar een rode achtergrond vond ze niks geschikt genoeg. Zelf kwam ze af met weer haar rode minnie strik. Dat was ook rood en dus ook mooi!
Ja en nu aangezien ik van mening ben dat ze graag op de foto moeten gaan en niet tegen hun zin besloot ik me gewonnen te geven.
Als je ook zo een mooi topje of jurkje wil maken ga dan zeker eens naar Sara  haar blog. Ze biedt je daar het patroontje gratis aan! Als dat geen luxe is ;-)


Je kan kiezen voor een top of jurk en ook qua stof kan je kiezen: voor katoen of tricot. Daarna kan je nog eindeloos varieren.
- paspel gebruiken
- de onderkant van het voor- of achterpand rimpelen
- een stolpplooi in het voorpand of achterpand
- een froezel toevoegen
- enkele of dubbele mouwtjes
-je kan kiezen waar je het knoopsgat plaats voor het lintje dus ook daar nog variatie ;-)

Meer inspiratie vind je hier:
Pluk een roos is er in maatje 92-128

Patroon: Pluk een Roos van Sara 
Stof: Stoffencircus lang lang geleden!

Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)7 opmerkingen: