zaterdag 3 december 2016

De Lewis-coat een hack

Ik had al eens gezegd dat ik meteen overtuigd was van de "Lewis Coat " van Marte van Companie M. Dat kun je hier nog eens lezen. Daar kan je ook mijn eerste versie zien.
Toen Marte aankondingde dat ze een wedstrijd ging houden dacht ik ja daar hoef ik niet aan mee te doen want ja, er zijn zoveel pareltjes en ik denk niet dat ik daar tegenop kan. En ja hacken, .... euh, inspiratie, .... ????
Tot op het moment dat ik met Daisy naar het stoffencircus ging. Ik zag daar een stofje en ik kreeg ineens een ingeving ;-).
Mijn man houdt van retro/modern en ik wist dat deze stof hem zou aanspreken. Maar alleen deze stof ja dat werd te druk dus ik wilde er zwarte stof bij. En natuurlijk dat hebben ze dan niet dus ja ik bergde mijn plan weer op.
Thuis gekomen bleef het kriebelen dus ik bestelde de stof bij textielstad en een dag later had ik het al. Wat een service dus, TOP!
En nu alvast een fotootje ;-)De stof is een softshell, effen zwart en eentje met de testbeelden van vroeger! (dat is dus het retrogehalte waar ik het net over had ;-))
Ik weet dat de man van die testbeelden houdt maar een volledige jas in die stof dat zag ik niet zitten. Ik denk dat zoonlief dan eerder een clownspak aan zou hebben.
Aan de binnenkant gebruikte ik een zwarte dikke sweaterstof met witte stipjes omdat de softshell ook al een lekker warme fleece kant heeft heb ik hem niet nog extra gevoerd. Ik denk dat ons ventje anders zijn jas uit zweet :-D
En dan veranderde ik dus wat aan het patroon anders zou het geen hack zijn. Ik tekende een gelijkbenige driehoek langs de zak. Die lijnen  tekende ik door naar het achterpand. en daar creëerde ik een achthoek zodat het aan de voorpanden mooi aansloot. Dan moest ik de lijn van de kap iets versmallen en de zijdelen een heel klein beetje verbreden om daar alles in verhouding te houden ;-)
En om eerlijk te zijn ben ik best wel heel trots op het resultaat!

Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)11 opmerkingen: