zondag 2 oktober 2016

Een ook de zoon zijn kast krijgt een wat warmere vulling!

Vorige zomer ben ik er in geslaagd bijna geen kleertjes te kopen voor de kindjes en mijn eigen. Dus dat is ook een beetje mijn voornemen voor deze winter. In de zomer had ik bij Miss Anaïs heel mooie jokie-stof van de efteling besteld.
Ze had er toen op dat moment hele mooie donkerblauwe. Zoonlief is een hele grote fan van Jokie en Jet en daar vind je bijna niks van en dus was ik zeer content. Ik maakte van die stof voor hem een t-Shirt en een longsleeve. Ergens begin augustus was er bij Budgetstoffen een actie en was de witte in promotie. Ik twijfelde geen seconde en dacht die koop ik. Alleen ja,... eerlijkheidshalve moet ik dan bekennen dat ik de tijd of de zin even niet had om daar gewone shirtjes van te maken.
Zoonlief wist echter dat de stof er was en vroeg regelmatig even aan mama (lees steeds ongeduldiger), ... is mijn Jokie-shirt al klaar????
Ok dan de koe maar bij de hoorns vatten en bedenken wat ik er dan van kan maken. Ik besloot op zoek te gaan naar een rode sweat-stof of een rode jogging. En de ideale jogingsstof vond ik bij Pieke Wieke. Heerlijk warm en zacht aan de binnenkant. Ik besloot een eenvoudige kaptrui te maken van Stof Voor Durf Het Zelvers mede gemaakt door de fantastische dame van de blog Emma en Mona. Een heel fijn boek met ideale standaard patroontjes.
Ik heb de kap niet gevoerd want met de fijne binnenkant van de stof was dat niet nodig. En zo zat de trui dus heel snel in elkaar en is zoonlief super blij met zijn nieuwe trui.
Zelfs twee Jokie knuffels moesten mee op de foto! ;-)

Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)2 opmerkingen: