zondag 13 november 2016

Ook een warme jas voor mijn eigen

Twee jaar geleden toen ik nog niet zo heel lang naaide ergens oktober 2014 ging ik met een vriendin naar het stoffenspektakel. Daar zagen we een boekje van My Image. Daar stond een heel mooie jas op de cover en ik hoor mijn eigen nog vragen aan die verkoper: "Is die jas moeilijk te maken?" Zijn antwoord was natuurlijk dat dat heel vlot ging.
Thuis gekomen bekeek het patroon op mijn gemak en las ik de zeer summiere werkbeschrijving en legde het boekje vervolgens in de kast. Dit kon ik NOOIT !
Nu zijn we wat verder en na het maken van de kindjes hun jassen, dacht ik laten we er eens aan beginnen. Ik koos dezelfde mantelstof als die van de dochter en begon er vol goede moed aan. De moed verloor ik gaandeweg want aangezien er geen foto's of tekeningen bijstonden had ik met momenten echt geen flauw idee hoe ik wat aan elkaar moest zetten. De schouderstukken heb ik dus ook wel bijna 4 keer losgetornd (per kant :-( )
Maar goed de volhouder wint en de binnenjas stond in elkaar. De oplossing voor voering van My Image is naai alles nog eens aaneen in voeringsstof, maar dat leek me dan niet ideaal met de naden enz. Dus ik tekende voor mijn eigen een nieuwe voering uit aan de hand van de buitenjas.
De fleece deken van de Ikea en de rest van een verknipt satijnen dekbedovertrek, dat ik ook gebruikt had voor een prinsessenkleed, gebruikte ik als voering.
En dan alles in elkaar zetten.
Uiteindelijk kwam het goed :-) Gelukkig.
Toen moesten er nog knoopsgaten gemaakt worden en de jas moest doorgestikt worden. geloof het of niet maar hier was ik kei bang voor.
De knoopsgaten maakte ik op "Meet the Sewer". Maar aangezien ik ook een jurkje wilde maken voor ons kleine spruit kwam ik weer niet verder.
En die laatste afwerking en doorstikken ik had schrik dat ik nog iets mis ging doen en dan mijn hele geprul voor niks zou zijn geweest. Daarom deed ik dat laatste op het naaiweekend georganiseerd door Tinne van de toffe blog naaisgerief.
De dames daar waren meteen enthousiast over mijn jas en hielpen meteen met aanwijzingen. Ik kreeg ineens kei veel zelfvertrouwen. Ik denk dat dat de eerste keer was dat ik eens even niet twijfelde over mijn projectjes ;-)
Het was trouwens helemaal een tof weekend want het was ook super georganiseerd en ook hier kreeg ik een mega toffe goody bag. Dus ook dank aan de sponsors!!! En aan Tinne en Bea voor de organisatie.
En nu best wel met wat trots, ... de FOTO'S ;-)
Poseren kan ik niet! En de jas is zeker niet perfect maar toch draagbaar niet?

Patroon: MY IMAGE AUTUMN/WINTER 2012/2013
Stof: wollen mantelstof: Het Goedkope Huis Weert, fleece Ikea


Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)3 opmerkingen: