vrijdag 3 maart 2017

Een mix-match jurkje naar eigen ontwerp

Mijn ultieme ontspanning na een dag werken is even achter mijn naaimachine kruipen. Even nergens anders aan denken, me even concentreren op het patroon of het naaien zelf. En dan gewoon even alles van me afzetten.

Voltijds werken en drie kindjes in huis hebben het is soms een hele organisatie dus ik kijk echt uit naar die avondjes ontspanning ;-)
Maar ja soms twijfel ik ook wel over hetgeen ik naai. Is het wel mooi genoeg, is het draagbaar, ... Want heel vaak hoorde ik van mensen: "Ja, mijn mama naaide vroeger ook en ik MOEST dat aan!" en dat is iets wat ik wil voorkomen bij mijn kindjes. Ik zou niet willen dat het naaisel van mama niet mooi genoeg is of er slordig of goedkoop uit ziet.

En ja veel zelfvertrouwen heb ik helaas ook niet en ik ben dan ook nog eens een pietje precies dus soms werkt elkaar dat allemaal wel een beetje tegen.
Nu als je denkt,"hey en toch blogt die?!"
Ja dat klopt en dat is voor mij iedere keer een beetje uit mijn comfortzone kruipen. Ik ben met bloggen begonnen op aanraden van een vriendin. Die zei dat het de ultieme manier was om voor jezelf een lijstje op te maken wat je gemaakt hebt en met wat en welk model enz. en gaandeweg begon ik het wel leuk te vinden zelf te schrijven, blogs te blijven lezen en zeker jullie commentaar te lezen.

Nu met het blogje van vandaag treed ik helemaal buiten mijn comfortzone. Ik heb namelijk zelf wat getekend, gehackt en gemixt.

Diegene die de blog al wat langer volgen zullen wel weten dat ik goed bevriend ben met deze getalenteerde dame. Zij had laatst het geweldige idee een hemd jurkje te tekenen.
Ik zag dat zelf ook wel zitten maar de dochter hier niet helemaal. Toen ik vroeg wat ze miste zei ze, ja mama ik wil graag iets prinsessenachtig en ohja heeeeeeeeel belangrijk ik wil zakjes. Euh...
Dus ik begon met de Theo van zonen 09 en tekende een 116 voor ons dametje. De theo blijft een van mijn favorieten ;-)
Ik besloot dat ik wat meer paspel wilde gebruiken om het zo wat prinsessenachtig te maken. Dus ik dacht na en piekerde en ik besloot de gerende rok te nemen van SDHZ die een paar cm van de stofvouw te leggen en dan die eraan te maken.
Terwijl ik aan het tekenen was dacht ik dat het wel leuk zou zijn als ik de paspel van in het voorpand door zou laten lopen in de zakjes dus ik tekende zakjes in de rok en ik begon het geheel af te meten en tekende de paspel door in het voorpand dat ik dus doorknipte.
Ik besloot ook dat ik iets speciaals met de mouwen wilde doen maar ja dat zou ik wel zien als de rest lukte.
Aangezien het een probeersel was durfde ik niet meteen mijn duurste stofje te gebruiken. Ik nam de gordijnstof van de Kwantum die ik nog had liggen van haar jas en toen als voering gebruikte. Ik nam een zwarte paspel (ja ik weet het daar ging prinsessenachtig) en dacht dat het wel klopte ;-)
Hoe verder ik raakte hoe blijer ik werd.  In de mouwen wilde ik de kleur laten terugkomen dus die voerde ik en ik tekende ze iets wijder naar het uiteinde toe zodat ik ze mooi kon omdraaien. Het is nog niet helemaal perfect maar kom.
En nu laat ik u met trots het jurkje zien. Laat me gerust weten wat jullie er van denken. Ik kan er maar van leren eh ;-)
De dochter is er in ieder geval wel blij mee ;-)


Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)21 opmerkingen:

 1. Wow! Kom zeker nog maar uit je comfortzone. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Theo van zonen 09 meets de Louisa Dress van Compagnie M! Ferm werk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja tis zo wat vanalles enkel het theo patroon is origineel maar ook doorgesneden maar ben er wel blij mee dank u!

   Verwijderen
 3. Tof gedaan! En van mij mag je vaker uit je comfort zone komen 😁

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zie die dochter stralen! Ze heeft duidelijk niet het gevoel dat het van moeten is :-) Mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeer herkenbaar! Ook ik moet bij het bloggen steeds uit mijn comfortzone breken. Maar he, blijkbaar wel de moeite waard want wat een prachtig resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Absoluut geslaagd, prachtige jurk !!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een heel mooie jurk! De kleuren en accenten passen zo mooi samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow! Echt heel erg mooi geworden! Jij maakt hele mooie dingen buiten je comfortzone!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi gedaan hoor!! Echt super!

  En die onzekerheid is heel herkenbaar hier... misschien vooral omdat ik vroeger aanmoest wat mijn moeder naaide :p En het probleem was daar niet dat het niet goed gedaan was, maar vooral dat toen de patroontjes en stofjes veel oubolliger waren dan wat er in de winkels te vinden was...

  Ik vind het daardoor wel belangrijk dat Giel zelf wilt dragen wat ik maak, wilt hij dat niet meer, dan zal dat spijtig zijn, maar zal ik kleren kopen voor hem...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. proficiat! en waar, dat gezichtje zegt dat ze heel erg graag de naaisels van mama draagt, niets te moeten volgens mij!
  doe zo verder
  mijn mama naaide vroeger ook en daar heb ik alleen maar goeie herinneringen aan (mijn zus iets minder maar die is ook heel kieskeurig over wat ze graag ziet,d us hangt echt van kind tot kind af)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super leuk gedaan! En dat blije koppie spreekt boekdelen! Ik zou zeggen keep the good work up!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een geweldig leuk kleedje! Supertof stofje! En een leuke meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Waw, deze is echt mooi! Leuk stofje, supermooi model en prachtig met die paspel!

  BeantwoordenVerwijderen