zaterdag 18 juni 2016

Een feestje... dat vraagt om een nieuwe candy en veeeeeeel slabbetjes :-)

Vandaag is het de opening van de groepsopvang van de onthaalmoeder van ons jongste poppetje. Voorheen was onze onthaalmoeder in haar eentje maar nu heeft ze een speelruimte bijgebouwd en er komt een extra collega bij. Om dat te vieren organiseert ze een feestje. En zoals elke vrouw zocht ik iets om aan te trekken. Dat vond ik niet direct. Ik wilde eigenlijk de june dress maken maar helaas die krijg/kreeg ik nooit op een avond af.
Dus dan op zoek naar een patroon dat vlug klaar is en ook leuk zit.
Opeens dacht ik aan de candy... maar ja dat is er alleen voor kinderen. Nu had ik wel al gelezen in de facebookgroep "naaien voor vriendinnen" dat er waren die het voor hun eigen hadden gemaakt dus ja... ik wilde het proberen.
Ik heb voor de zekerheid maar een verkeerd besteld tricotje gebruikt dat in de kast lag. Op zich is er niks mis met de stof maar hij was veel te dun voor hetgeen waar ik het voor gekocht had.
We tekende de maat 176 uit in de hoop dat ik er in zou geraken en na een avondje stikken was het klaar. Ik maakte de halslijn wel iets dieper zodat het iets "volwassener" oogt.

En ik snap mijn dochter het zit zalig. Bovendien nog een voordeel het camoufleert mijn buikje wat ;-)En dan nog de slabbetjes.... ja ik wist eigenlijk totaal niet wat ik aan onze onthaalmoeder moest geven. Ze is een schat van een vrouw waar mijn kindjes zich helemaal thuis voelen maar aangezien ze al even bezig is heeft ze alles al. Behalve.... lange slabbetjes. Op die manier slaagt ze er iedere keer in om onze kindjes terug netjes mee naar huis te geven. Hier thuis slaag ik er nooit in ze een maaltijd te geven zonder een hele kledingwissel te doen.
Ergens had ik een idee gelezen om van gastenhanddoekjes slabbetjes te maken en dat deden we dan ook. Eerst een halsopening erin geknipt dan met de overlock en dan biaisband. Best leuk maar bij slabber 20 was ik blij dat ik klaar was ;-)


Hopelijk heeft ze er plezier van!

Patroon: Candy dress LMV
Stof weet ik helaas niet meer direct waar ik die besteld heb, ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten