woensdag 29 juni 2016

Soms groeien ze te snel en soms groeien ze niet snel genoeg ;-)Het is inderdaad al een weekje stil op de blog en toch heb ik genaaid ;-)
Hoe komt dat?  .... Hieronder het verhaal!
Toen ons derde kindje geboren werd een dikke zes maanden geleden was ze al 54 cm groot. En ze bleef en blijft goed groeien. Ideaal voor een mama die graag naait ;-)
Met dit zomerse weer (lees veel regen) is het toch geen overbodige luxe om nog wat jurkjes te hebben met mouwtjes. Dus uit de knippie tekende ik een jurkje over. Aangezien ons prinsesje volgens kind en gezin al zo ongeveer 72 cm lang is dacht ik, ik neem maat 74/80. Ideaal, een beetje te groot kan niet zo kwaad want ze groeien toch razend snel.
Ik tekende knipte en begon heel enthousiast.
Omdat ik een beetje verliefd was op het vlinderstofje kon ik niet wachten tot het in elkaar stak en ik naaide en naaide ;-) Tussen het bovenstukje en de rok verwerkte ik een elastische paspel om het nog net dat tikkeltje meer te geven en zo kwam er een jurkje uit wat ik heel graag door de dochter wilde laten passen.
Alleen kan ik er de dochter beter zwemles in geven want dit jurkje zal vrees ik nog wel een jaartje in de kast hangen.
Dus maandagavond begonnen we vol goede moed opnieuw aan een nieuw kleedje. Nu tekende ik een maat kleiner. Ik had nog het gevoel dat het vrij groot was, maar ja langs de andere kant, ze draagt nu al regelmatig, bij confectiekledij, maat 74 en maat 68 valt dan ook al regelmatig krap.
Dus ja dan moet maat 62/68 toch echt wel passen ;-)
Maar ook hier helaas te groot. Dus ja vanavond dan maar opnieuw beginnen in de hoop derde keer goed keer ;-) Dan maak ik maar 50/56. Wel leuk want dan kan ik ook eens zeggen dat mijn kindjes maat 50 aan konden doen!

Vlindersstofje: Badart stoffengroothandel
Aardbeienstofje: stoffencircus Lommel
patroon: knippie 2016 mei-editie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten