dinsdag 6 december 2016

Ook ik maakte eens een tinny

Een hele tijd terug kreeg ik het patroon van de Tinny van Straight Grain. Op de een of andere manier kwam ik er maar niet toe dit jurkje te maken.
Tot, .... Ik een dagje op naaiweekend ging met de dames van Noord-Limburg naait. (Ja 1 dagje maar want ik ben zo een mama die moeilijk van huis gaat, ... :-( ) Het was er super gezellig en ik dacht deze dames kunnen me wel in raad en daad bijstaan als het niet zou lukken.
Ik begon met een tinny als verjaardagsjurkje voor ons buurmeisje, maar die foto's zal je wat later pas zien, want dat is natuurlijk nog een verrassing.
Dat ging eigenlijk wonderbaarlijk vlot. Dus wilde ik voor ons eigen deugnietje ook wel zo een jurkje maken. Ik had al veel versies met origami gezien, maar ik en plooitjes maken, ... dat is een dodelijke combinatie vrees ik. Ik kan haast niks recht en ik gebruik daarom overal een lat voor en om dan alles te plooien daar had ik schrik voor. Ik besloot met lint wat te experimenteren en het resultaat werd zeer prinsessenlijk (zoals dochter het noemt). Het tussenstuk had ik!
Voor de basis koos ik het stofje dat ik gekregen had van Anske van deze super blog en waar we voor zes december iets mee gemaakt moesten hebben. Dat combineerde mooi. Thuis dacht manlief er anders over helaas, maar dochter vind het gelukkig wel mooi!
Ik maakte er nog een passend haarbandje bij en dochter werd helemaal gelukkig ;-)
En inderdaad ik moet het iedereen nageven het Tinny jurkje is een HIT, ik weet niet waarom ik zo lang wachtte ;-)Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)9 opmerkingen:

 1. Heel mooi gedaan,dat frisse geel is echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat geel heeft ze zelf gekozen. Ik vroeg haar welke kleur wil je hierbij en ze zei meteen geel. Dus ja ... en inderdaad het past ;-)

   Verwijderen
 2. Heel mooi! Het lint is er super bij! Super om u kleine meid zo gelukkig te zien! Zeer geslaagde creatie! ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dikke merci! Zo zie je maar eens uitgedaagd worden, het heeft zijn voordelen ;-)

   Verwijderen
 3. Oh leuk gedaan!! Ik ben er zeker van dat er meer Tinny's zullen volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad waarschijnlijk wel want het is een fijn patroon. Maar ja ik heb altijd 110 dingen die ik wil doen ;-)

   Verwijderen