dinsdag 28 februari 2017

Welkom ridder Lenn

Joepie er is weer een baby'tje geboren. Een collega is bevallen van een stoere lieve kleine ridder :-)
Ik had haar voor de bevalling al een toilettasje genaaid, net zoals de give-away. Want toen we na de kerstvakantie terug aan de slag gingen liet ze heel lief even horen dat ze het wel jammer vond dat ze niet gewonnen had.

En aangezien dat tasje zo enthousiast werd onthaald wilde ik haar nog eens verrassen.
Ik besloot een riddertricotje uit de kast te halen en het kruippakje van kiind nog eens te maken. Ik werkte het af met zwarte tricot maar verstevigde wel de onderste rand aangezien ik daar met kamp schnapps werkte.


Van de rest van de tricot maakte ik een mutsje. Ik had alleen niet helemaal goed opgelet met knippen van de rand want doordat de riddertjes wisselend recht en ondersteboven staan heb ik nu helaas aan het mutsje een rand waar de meeste riddertjes ondersteboven staan en enkel op de achterzijde een recht riddertje. Maar goed ik denk dat ze dat niet zo erg zal vinden (hoop ik toch ;-))

Ook wilde ik een leuk kaartje erbij geven. Gisteren was ik al een mooi kaartje gaan kopen maar zoals altijd als je dat dan wilt invullen en wilt gaan brengen, ben je dat kwijt.
Na even piekeren hoe ik dat weer ging oplossen: ging ik terug naar de winkel gaan, of een ander kaartje kopen of, ...

En ineens viel me de blogpost van Carla  te binnen waarin ze aan handlettering deed. Dus ja ik besloot dat ook eens te doen. Ik zocht een knutselkartonnetje uit de knutselkast van de kids en zocht een zwarte stift en vond uiteindelijk een dikker papiertje en een zwarte pen en ging aan de slag ;-)
Dus vandaar ook het kaartje wat ik erbij gemaakt heb. Ik zal er nog veel op moeten oefenen maar voor een eerste keer vond ik het wel geslaagd!1-tje staat er toch juist ;-)


Haar toilettasje :-)

Riddertricot: Kameleon Stoffen Maaseik
Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)6 opmerkingen:

 1. Pas maar op met dat handletteren. Heel verslavend. Voor je het weet ben je weer een tijdrovende hobby rijker ;) Leuk pakje trouwens. Heb hetzelfde stofje ook nog liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een tof stofje. Ridders moeten af en toe onderste boven staan ๐Ÿ˜ En wat tof dat mijn blogpost je inspirerende voor het leuke kaartje. Werkt verslavend, kijk maar uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi en had je niks geschreven over het mutsje dan had volgens mij niemand het gezien ๐Ÿ˜‰.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n stoer ridderpakje !!
  En dat van die ondersteboven ridders zien alleen naaisters hoor... ๐Ÿ˜‰

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldig pakje. Ik vind het motiefje echt snoezig.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen