zaterdag 27 mei 2017

Het verjaardagsjurkje

Niet alleen mijn blogje is verjaard ;-)
Een tijdje terug werd ons oudste dametje 6 jaar. En zoals de afgelopen jaren wilde ik haar graag verwennen met een zelf gemaakt kleedje.
Ze was heel blij toen ze opstond en het jurkje zag. Het moest gelukkig ook meteen aan. Maar poseren als je jarig bent dat doe je gewoon niet ;-)
Dus je dan bloggen we maar wat later als ze er wel zin in heeft :-D
 Ik koos ervoor om nog eens de mambo-dress van Home Made Mini Couture te maken. Ik had geluk dat ik aan het patroontje kwam door een lieve dame van het laatste naaiweekend!


Het voordeel aan de Mambo is dat je er een leuk paspeltje in kan verwerken waardoor de bovenste helft nog iets meer opgefleurd wordt en waardoor dit volgens mij toch goed dienst kan doen als zomerjurkje.
De paspel heeft dezelfde gele kleur als de kleine sterretjes op de stof! En ons Madamme is helemaal fan. Ze ging zowaar poseren ;-)
Zoals je ziet is de zoom nog wat lang maar ja dan kan ze hem nog wat langer aan zeker. En ik vond het jammer om de prent niet in zijn totaliteit uit te laten komen dus vandaar ;-)

patroon: Mambo uit Homemade Mini Couture


Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)7 opmerkingen:

 1. heel mooi! Leuk dat hij nog wat te lang is, denk dat ze in de breedte ook nog een beetje speling heeft dus dan kan ze hem inderdaad nog lang aan, want hij is veel te mooi om snel weg te moeten hangen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad mooier als de print er helemaal op staat. Mooi patroon gekozen. Je dochter straalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een supermooie mambo! Eentje die heel het jaar door meekan, dat voorspelt veel draaggenot!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie verjaardagsjurk! Die gaat ze nog veel kunnen dragen :-)

  BeantwoordenVerwijderen