zondag 22 januari 2017

Joepie, nog een Lora!!!


Vorig jaar maakte ik me al eens een Lora van La Maison Victor. Deze jurk heb ik afgelopen jaar veel gedragen. Dus ik wist dat ik er zo nog eentje wilde. De jurk staat netjes en toch casual.

Ik wilde wel wat dingetjes veranderen. Dit keer plaatste ik geen rits. Ik kon er de vorige keer in zonder dat ik de rits moest open doen dus ja ideaal. Ik tekende dan ook geen naadwaarde op de plaats van  de rits en legde het rugpand ook op de stofvouw.
Ook deed ik in deze jurk geen zakken. Ik betrap me er namelijk in mijn vorige jurk op dat ik vaak mijn eigen geen houding weet te geven en dan ga ik met mijn handen in mijn zakken staan en helaas ziet er dat niet zo flatteus uit!
Ik zocht een stofje uit mijn stofjeserfenis van mijn oma! Het stofje is waarschijnlijk al meer dan tien jaar oud want naaien deed oma de laatste jaren niet meer maar haar stofjes hield ze gelukkig bij!
Zij is het ook van wie ik de naaimachine heb gekregen en de naaimicrobe. (En stiekem hoop ik dat ze nu ook trots zou zijn op wat ik er allemaal mee doe! ;-) )

Terug naar de stof zelf: Een heerlijk katoentje met een heel klein beetje stretch! Groen met een contrasterend rood streepje! Een zalig stofje en ja wat ik zelf natuurlijk ook wel fijn vind is dat ik bij het dragen van dit kleedje nu altijd aan oma zal denken.

Dit keer ben ik er ook in geslaagd de plooi in het bovenpand van de rug en de voorkant mooi te laten doorlopen in het rokgedeelte.
Zo zie je maar al doende leert men ;-)
Stof: stoffjesverzameling van mijn oma
Model: Lora-jurk La Maison Victor

Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)10 opmerkingen:

 1. Heel mooi. Tof dat je een bewaard stofje van je oma kon gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja eh, soms heb je er op die manier extra plezier van! En merci voor je reactie, ben altijd blij je mening te lezen ;-)!

   Verwijderen
 2. Ik vind het echt een supermooie versie! Het stofje staat je ook echt! Ik ben er zeker van dat je oma heel trots zou zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi gedaan. Dat van die zakken, daar kan ik helemaal inkomen. Waarom iemand ooit zakken in een jurk zou willen, geen idee. Je kan er niet veel insteken, want dat tekent af, en met je handen in je zakken staan, is inderdaad nooit flatteus... Goede keuze dus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u! Ja nu ik vind het heel handig van die zakken maar inderdaad ik sta er dan vaak voor aap mee ;-)

   Verwijderen
 4. Leuk dat dit stofje kon verwerkt worden. Het kreeg dan toch een mooie bestemming!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u wel! Ja en het zit fijn dus het gaat veel gedragen worden ;-)

   Verwijderen