zondag 9 april 2017

Een fladder-topje

Nederlands/English
Dit topje wilde ik vorig jaar al maken maar het kwam er steeds niet van. Dit jaar dacht ik, ik ga er meteen werk van maken want anders stel ik het weer uit.
De butterfly top van La Maison Victor vond ik zo tof. De mouwtjes die zo speels vallen en het mooi en sierlijk maken.
Op ons uitstapje naar het Stoffenhuis in Bree mocht dochter een stofje kiezen. Samen met Sincha koos ze dit, ze had namelijk zo haar eisen, het moest zacht zijn en natuurlijk roze.

Nu aangezien dit rekbaar is dacht ik, gemakkelijk dan moet er geen rits in. Hierin heb ik me echter wel wat verkeken, want helaas toen ik alles ineen stak lubberde het en de kraag stond veel te ver open.
En natuurlijk bij het lostornen tornde ik een gat :-(


Na een snelle pasbeurt zag ik gelukkig dat haar shirt vrij aan de lange kant was dus ik besloot een stukje hiervan af te snijden en dat dan als nieuwe boord te gebruiken en dan maar heel voorzichtig om te zomen.
Gelukkig lukte dit helemaal!
Zo blij :-), zowel ik als de dochter, ze vindt hem heerlijk zitten. En ik ben helemaal verliefd op hoe de mouwtjes vallen en dat het toch lekker zomers is maar niet te open! Een echt vlindertje ;-)
En nog een grappige annekdote. Toen ons pruts drie jaar was kwam ze niet op het woordje vlinder en ze noemde het een vliegend bloempje! Heerlijk die uitspraken.
This is a shirt that I wanted to make last year allready, but it still did not make it. This year I thought, I'm going to make it straight away otherwise I wouldn't make it at all.
The butterfly top of La Maison Victor I  really liked it. The sleeves make it beautiful and graceful.
The daughter could choose the fabric during our trip to the Stoffenhuis in Bree. Together with Sincha she chose this, with her own demands, it should be soft and pink!!

Now because this was stretch fabric I thought it would be easy, because it wasn't necessary to place a zipper. Here, however, I have misjudged me, because unfortunately when I sewed everything together it was way to big
I changed it a bit and luckely it turned out fine. My daughter really loves it! She is totally ready for theHeel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)
15 opmerkingen:

 1. Heel mooi! En roze staat haar echt wel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Dank u! En ja als ze haar zin krijgt dan straalt ze ja ;-)

   Verwijderen
 3. Heerlijk shirt. Die mouwtjes zijn inderdaad geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u, ja en die mouwtjes geven net dat tikkeltje extra eh ;-)

   Verwijderen
 4. Die is zo mooi he... Ik ben zelf ook heel enthousiast over de Butterfly top. Zelf maakte ik hem ook ooit in rekstof en dat ging perfect... Maar dat was dan ook echt tricot... Allez, ivm dat perfect: ik had er op een gegeven moment ook een gat in http://naaisgerief.blogspot.be/2016/08/butterfly-top-met-een-diepe-wonde.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank u wel! En ja die gaatjes zullen aan de top liggen dan eh ;-)

   Verwijderen
 5. Waaw, ik vind dat echt een prachtig topje... Ga ik ook eens maken denk ik! Misschien dat ik Lara na mijn laatste naaisel wel wat meer richting broekjes/shortjes kan overhalen :) Insert al die mooie topjes! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, ja nu na Lara haar mooie broek kun je haar wel overtuigen voor zo een shirtje ;-)

   Verwijderen
 6. Oh, vliegend bloempje! Zo'n mooie term voor vlinder!

  En de top staat haar beeldig, je ziet ook dat ze er heel blij mee is! Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u wel! Ja, nu ze heeft graag jurkjes maar ja, roze en zachte stof doen gelukkig ook veel ;-)

   Verwijderen