maandag 24 april 2017

Let's sti(c)k together #1

Na de sew challenge kwam Marjolein op het idee om iedere maand een soort challenge te doen onder het mom van "Let's stick together!"
En aangezien ik door zo een challenge wel een beetje uit mijn comfortzone word getrokken en op die manier dus een beetje uitgedaagd wordt eens iets anders te doen gaf ik me op om mee te doen voor de maand april.

 De drie criteria deze maand waren:
1 Zomer
2 Een stofje wat je al lang in de kast hebt liggen
3 Een ongebruikt patroon.

En ja dat was eens een idee. De twee stofjes die ik voor dit jurkje gebruikte zijn een van de eerste stofjes die ik aankocht toen ik begon te naaien. Ik had ze eigenlijk gekocht om een vlaggenlijn te maken voor mijn metekindje bijna 6 jaar geleden. En ja toen natuurlijk veeeeeeeeeeeel te veel gekocht en ja ik wist nooit waarvoor ze te gebruiken ;-)


 Dan een patroontje dat je nog nooit gebruikte. Ik heb gekozen voor de amare dress van sofilantjes. Ik vind het een heerlijk zomers patroontje en de strik vind ik zo schattig voor die kleintjes. Het is ook een gemakkelijk kleedje om te naaien. Ik was eerst wat bang dat de gele strook een groot schort-effect zou geven maar dat vier gelukkig heel goed mee! De handleiding is zoals ik gewoon ben van Sofilantjes heel duidelijk en het jurkje stond dus ook vlug ineen.
Ik heb er alleen voor gekozen om kamsnaps te gebruiken. Dat is voor zo een klein aapje wel net zo gemakkelijk en het paste ook mooi bij de kleuren van de stof!

En ja qua zomer denk ik dat de combinatie wel voor het nodige zomerse gehalte zorgt ;-)
Alleen pech natuurlijk, de zon schijnt niet genoeg om foto's buiten te nemen en ze is nog te klein om ze zo even naar buiten te sturen dus ;-)
Sorry daarvoor ;-)!

Meer creaties zie je bij de andere deelnemende bloggers:

Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)9 opmerkingen: