zondag 18 september 2016

Een june in september ;-)

De june van La Maison Victor is een jurk waar, denk ik, veel vrouwen verliefd op zijn. De hoge halslijn, het lichte retro gehalte.
Ook ik was er heilig van overtuigd dat ik die jurk ging maken. In het begin van de vakantie kon ik het gegaarde exemplaar waar de jurk in staat lenen in de bib en ik tekende het patroon meteen over. Maar dan, ... ik had er het ideale stofje voor liggen en ik zag het helemaal zitten maar op de een of andere manier durfde ik er niet aan te beginnen.
Schrik het stofje te verpesten of dat de jurk toch niet zo mooi zou staan als dat ik me inbeeldde, of schrik dat ik er te bol in zou lijken want na drie kids is mijn buik helaas zo strak niet meer, ...
Ik stelde het altijd maar uit. En iedere keer als ik de jurk dan weer door iemand gemaakt zag worden dacht ik telkens, die wil ik ook.
Nu ik maakte al de Hannah en die viel wel goed dus ik bedacht als ik de rok daar nu eens van nam dan zou ik misschien al voorkomen dat ik zo bol zou lijken.
Heel zenuwachtig zette ik mijn schaar in de stof en begon ik er aan.
Eigenlijk verliep het naaien vrij vlot. Behalve het beleg aan de armen kreeg ik niet mooi, maar na verschillende keren tornen lukte het gelukkig wel. Dan ben ik blij dat ik eigenwijs en koppig ben ;-)
Nu het kleedje heb ik voor de vakantie getekend en je ziet dat wel een beetje want ik moet toch weer wat gaan opletten op het eten; De ijsjes van de afgelopen warme dagen zijn precies een beetje blijven plakken.
Maar al bij al ben ik toch wel heel blij met het kleedje! Ik ben er zeker van dat ik deze jurk veel en graag ga dragen ;-) En nu ben ik heel nieuwsgierig naar wat jullie er van vinden :-)Stof: Stoffencircus
Patroon:June - La Maison Victor


Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)4 opmerkingen: