zondag 4 september 2016

Going back to school part 2

Woensdagavond kon ik jullie al vol trots de zoon zijn jurkje en boekentas tonen. Nu 's avonds kwamen er een heleboel boekentassen online die veel mooier waren, maar ach ik troost me dan maar met de gedachten dat de boekentas met heel veel liefde gemaakt is ;-)
De dochter had echter ook een nieuwe outfit gekregen maar die had niet zo veel zin om woensdag op de foto te staan. En ach ja ik blijf er bij ze moeten het leuk vinden dus vandaar dat er nu pas foto's zijn!
Ik maakte voor haar een boekentas iets groter. Ook daar heb ik op gevloekt en gezweet hoor maar uiteindelijk werd het toch een redelijk leuke boekentas. En ze was er heel blij mee toen hij af was dus mama was zeer content. Ook zij had net zoals de broer het stofje mogen kiezen.
Toen we 's avonds bij de opa en de oma thuis kwamen vertelde ze dus ook vol trots: "Mama heeft een boekentas voor mij gemaakt en nu krijg ik nog een nieuw jurkje!"
Slik dat was even niet gepland, maar ja ik moet eerlijk bekennen dat het bij mij al lang kriebelde om de tulip dress te maken. Na het zien van dit mooie exemplaar viel mijn euro dat ik ook nog een leuk stofje had liggen dat ik daar wel voor kon gebruiken. Het was een stofje van art gallery wat ik ooit eens in de couponnenbak van het Stoffenhuis in Bree had gekocht. Het was eigenlijk telkens niet genoeg voor een kleedje en ik vond het te speciaal om er een gewoon rokje van te maken. En om eerlijk te zijn ben ik nu stiekem heel blij dat ik er niet een gewoon rokje van gemaakt heb want zo komt het veel beter tot zijn recht!
Ik knipte de tulip-delen van zwarte katoen, gebruikte een witte paspel en een blinde rits en ik ben stiekem heel blij met het resultaat!
Nu de tulip is gewoon ook een heel fijn kleedje om te maken en ik vind het ook een super model, Je kan er alle kanten mee op!
Dus dit patroon gaat zeker nog vaker gebruikt worden!
Toen ik wat voorover boog om een foto te nemen zei de dochter spontaan mama ik zal een krukje nemen dan moet je niet bukken! I love kinderlogica ;-)
Moest je ook zin hebben de top te maken dan kan je in Het Stoffenhuis ook een workshop volgen om dit leuke jurkje of dat mooie topje te maken. Zeker de moeite waard!
Patroon: tulip-dress-top
Stof: Art Gallery: Het Stoffenhuis in Bree


7 opmerkingen:

 1. Superpatroontje toch? Denk dat er veel kleine dametjes in dit jurkje naar school gingen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad super patroontje. Ik ga er zeker ook van maken :-) en ja denk ook dat veel meisjes er zich mooi in konden voelen!

   Verwijderen
 2. Mooi!! Ik heb het patroontje ook besteld vorige week 😍

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben benieuwd naar de uwe maar kan niet anders als mooi zijn!

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 3. Prachtig patroontje, goeie uitvoering! Moest ik een dochter hebben kwam dit zeker aan bod. En die boekentas, prima toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! De Tulip is een geweldig patroon en het staat jullie dochtertje super goed.

  BeantwoordenVerwijderen