woensdag 14 september 2016

Een vergeten vakantieberichtje

Deze zomer zijn we zoals menig ander gezin ook een dagje naar de Efteling geweest. Met het bloggen van het jurkje van ons nichtje viel ineens mijn euro dat ik daar nog niks over geschreven had. Nochtans had ik voor de kids daar ook een leuke outfit voor voorzien ;-)
Maar ik denk dat met het genieten in de Efteling ik helemaal vergeten ben dat 's avonds te bloggen en zo kwam het er niet op.

Ik had een tijdje terug bij Miss Anaiss deze tricot gekocht. Voor de zoon de Jokie tricot en voor de dochter de Sprookjesboom uitgaven. Het shirt voor de zoon zat vlug in elkaar. Ik gebruikte het Thomas-patroon van La Maison Victor en omdat de zoon het zo een geweldig stofje vond nam ik enkel het voorpand in die tricot en gebruikte ik rode effen tricot voor de rest.
Over het jurkje van de dochter heb ik langer moeten nadenken. Want het was op zich een heel drukke stof en ik wist helemaal niet wat te maken.

Nu de dochter is fan van de Candy jurk, ook al weer van La Maison Victor, maar ja die had ze al twee in de kast hangen en om dan een derde te maken zag ik toch niet helemaal zitten. Dus ik besliste een mashup te maken van een kleedje met raglan mouwen van de Knippie en dan het onderste deel van de candy. Ik gebruikte hier aan de achterkant een groene effen tricot en ook bij de zakjes.
En zowel dochter als ik zelf waren heel blij met het resultaat.

En mijn man en dochter waren heel trots in de Efteling toen ze samen, ik bleef bij de buggy en de andere twee pagadders,  een winkeltje ingingen en de kassierster aan hen vroeg waar ze dat jurkje gekocht hadden. De dochter antwoordde heel trots die heeft mama gemaakt. En manlief kwam met een smile tot achter zijn oren het verhaal vertellen.

En om in sprookjesstijl te eindigen: "En ze hebben de kleren nog lang en veel gedragen!" ;-)

Stof tricot Notenboom: Miss Anais
Patroon: Thomas La Maison Victor
Patroon jurkje: Knippie en Candy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten