zondag 25 september 2016

Een nieuwe outfit voor mijn prima Ballerina

Onze oudste is sinds kort gestart met ballet. Ze is er helemaal van in de wolken. De mama vindt het ook wel leuk want het is super te zien hoe ze daar in opgaat en ook is het heel gezellig met de andere mama's dus ja twee vliegen in een klap!
Nu wilde het toeval dat ik in augustus een heel mooi stofje bij Cas en Nina besteld had. Eigenlijk was dat voor mijn baby-nichtje bedoeld maar toen ik de fonkel in de dochter haar ogen zag, wist ik al dat het niet daarvoor ging dienen.
Maar ja wat gedaan ik kocht natuurlijk niet voldoende voor een volledige trui voor ons pruts. Euhhhhh, dan maar creatief zijn. Ik besloot de julia-sweater te maken van compagnie M. Een geweldig patroontje wat vlug in elkaar zit en dat altijd leuk staat! Net zoals met zonen 09 ben ik fan van deze patroontjes. Je weet precies wat je moet doen en de uitleg is super duidelijk. Zo kon ik het voorpand uit de ballerina stof halen en de achterkant maakte ik uit mooie blauwe tricot.
Nu een trui alleen, is ook maar zo alleen niet?!
Dus ik besloot ook nog een rokje te maken. Dit was een iets zwaardere bevalling want ik wilde graag in de "balletstijl" blijven. Dus een rokje met doorschijnende stof dat wat kon zwaaien en glitter, ....
Ik koos een restje satijnachtige stof van mijn bree top en dan nam in een reep blauwe chiffon ik heb die mooi gelockt en omgezoomd en dan vast gemaakt aan boordstof. Ik wilde eigenlijk alleen glitterelastiek gebruiken maar ik wist van een ander rokje dat dat te veel prikte en dochterlief heeft nogal een gevoelige huid en vlug uitslag dus daar moest een oplossing voor gevonden worden. Natuurlijk als ze een hemdje aan doen dan jeukt dat al minder maar onze oudste pruts zit nooit stil dus dat hemdje dat blijft nooit lang genoeg in de broek/ rok ;-)
Ik besloot dus de boordstof eerst aan te zetten en daarover de glitterelastiek te stikken. En dat is gelukkig ook gelukt!


.
Patroon trui: Julia sweater Compagnie M
Patroon rok: gewoon rimpelrokje
stof Ballerina: Cas en Nina
Blauwe tricot: het Stoffenhuis Bree


Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)9 opmerkingen:

 1. Heel leuk! In de nieuwe Ottobre staat deze keer ook een jurkje met tule in, je moet maar es kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke outfit. Op de blog van 128 vind je een tutorial hoe je glitter elastiek aan een rok kan naaien zodat het niet kriebelt en mooi af gewerkt met goede uitleg erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke outfit. Op de blog van 128 vind je een tutorial hoe je glitter elastiek aan een rok kan naaien zodat het niet kriebelt en mooi af gewerkt met goede uitleg erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u wel voor de tip. Maar ik kende de uitleg al maar het gaat haar voornamelijk om de bovenste rand. Ze heeft gewoon een heel gevoelig huidje. Heeft heel vlug brand- of schaafwondes ook van een elastiek in een jeansbroek bijvoorbeeld

   Verwijderen
  2. Dank u wel voor de tip. Maar ik kende de uitleg al maar het gaat haar voornamelijk om de bovenste rand. Ze heeft gewoon een heel gevoelig huidje. Heeft heel vlug brand- of schaafwondes ook van een elastiek in een jeansbroek bijvoorbeeld

   Verwijderen
 4. Wat een schattig stofje. Ik zou er nooit aangedacht hebben dit met blauw te combineren, maar ik vind het een leuk resultaat. Blije dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie combinatie! Heerlijk om te zien hoe hoe onze dochters genieten op de balletles en die mama's kunnen inderdaad gezellig kletsen 😉.

  BeantwoordenVerwijderen