maandag 19 september 2016

The sew Challenge: Gelukt of niet gelukt?????

Een tijdje geleden lanceerde Davina een oproep voor een sew challenge en een blogmeet. In een zotte bui gaf ik me op, maar toen sloegen de twijfels toe. Ga ik dat wel kunnen, ...
Maar goed, ik nam me voor me niet te veel op te jagen en gewoon in spanning af te wachten!
Een kleine 10 daagjes geleden kreeg ik het berichtje met mijn criteria! De dame achter deze Fantastische Blog had me volgende criteria gegeven: ga voor Belgisch- combineer minimaal 4 felle kleuren - kies een stof waar je eerder nog niet mee werkt.
Ik zelf mocht ook criteria geven en koos voor de volgende om aan La vie de lady Rose te geven:  naai iets waar je vrolijk van wordt -  hergebruik een patroon en voeg paspel toe - naai iets voor jezelf!
Maar nu terug naar mijn challenge:
Het angstzweet brak me uit. Dat klaar krijgen op tien dagen tijd. Belgisch ja, daar wist ik me wel raad mee, een hele hoop leuke patronen maar ik moest ook een toffe stof vinden en ja bestellen, krijg ik dat dan allemaal wel op tijd.
Ik wist dat neefje lief een stofje gezien had dat hij wel mooi vond en dat volledig aan de eisen voldeed. Dus ja dat ging het worden een hemdje voor ons neefje. Als ik de Theo van Zonen 09 nam dan was het in ieder geval al Belgisch. Om het geheel netjes af te werken besloot ik gele paspel te gebruiken in het rugpand en tussen de schouderstukken. De rugpas en de onderkant van de kraag maakte ik rood. Eerst had ik de kraag volledig rood maar dat was iets te fel en dan zou het hemdje misschien niet goed draagbaar zijn dus ik tornde alles los en maakte de kraag in paddenstoelen-stof. Ook dat ging nog niet goed want eerst stonden de paddenstoelen op zijn kop dus weer alles tornen en nogmaals opnieuw en toen was ik er content mee! De knoopjes zijn trouwens fel groen :-D
Nu nog de stof waar je nooit eerder mee werkte. Wat ging ik daar voor nemen. Ik besloot om een jeans-broek te maken. Dit is iets wat ik wel al ooit eerder had willen doen maar waar ik iedere keer van dacht, ochja dat kopen we wel in de winkel dat is toch goedkoper en eens zo mooi!
Maarja een challenge is niet voor niks een challenge dus ja, ... Ik ging een jeans-broek maken. Ik tekende het broekenpatroon uit het singerboek. Ik nam de maat 116 want dat zou ons neefje nodig hebben qua lengte volgens het boek.
Het in elkaar zetten kosten me veel moeite en ook twee naalden ;-) Want ja in een broek moet een gulp en wel een fatsoenlijke en ook met zo een flapje achter de rits. Maar ook daar na veel foeteren kwam vorm in.
Ik ben nog steeds niet 100% overtuigd of ik volgende keer nog eens een broek maak maar ik ben stiekem toch wel een beetje trots op het resultaat, ook al zitten er nog wat foutjes in.Broekje is nog wel wat op de groei en aangezien ons neefje niet al te breed is heb ik toch een elastiek ingenaaid zodat zijn broek niet zou afzakken, ...
Dus nu hoop ik dat ik geslaagd ben voor mijn challenge. Zo niet heb ik in ieder geval mijn neefje dit weekend gelukkig gemaakt met een nieuwe outfit :-)
Maar wat vinden jullie is het OK?

Benieuwd naar wat de andere blogsters gemaakt hebben? Kijk zeker ook bij de dames hieronder!
B-naaisC-art-o-lineMolemiekes naaiblogMimalokiDe zussen (Lies)FlaflinkoLucky MieLa vie de lady RoseMomfieBij oogappelSienNaaisgerief (Tinne)

Patroon hemd: Theo - Zonen 09
Patroon Broek: Singer boek
Paddenstoelen-stof: Markt


Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)18 opmerkingen:

 1. Tof!! Je ging voor een hele outfit! 😱👍🏻

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik wilde graag aan de eisen voldoen ;-) maar zo werd het stiekem een hele challenge ;-)

   Verwijderen
 2. Super knap gedaan! Wat een uitdaging om 4 felle kleuren te combineren. Ik zeg geslaagd ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stevig gewerkt, met een mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Stevig gewerkt, met een mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geslaagd! Leuk hemdje en ook tof jeansbroekje, daar zal je neefje nog veel plezier van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik hoop het. Maar jij toch ook nog eens bedankt voor al je organisatorisch talent!

   Verwijderen
 6. Jaaa die 4 kleuren zijn zeker gelukt hè! Lang getwijfeld bij dat criterium hoor, sorry 😉
  Maar je maakte dan nog eens een hele outfit ook! Petje af, chapeau! Meer dan geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u wel!!!! Had mijn best gedaan. Zag het eerst even helemaal niet maar toch wel blij met het resultaat en ons neefje is jou heeeeeeeel dankbaar ;-)

   Verwijderen
 7. Ik vind het meer dan geslaagd! Chapeau ;-) Trouwens net jouw blog leren kennen, leuke en mooie berichten, hier zal ik nog terug komen... ook steeds welkom! Groetjes van ook een stofjes-en-patronen-verslaafde naaiende mama

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Dank je wel. Jij hebt ook een hele mooie blog zag ik. Ga ik zeker volgen ;-)

   Verwijderen
 8. Amai, een hele outfit! 100% geslaagd wat mij betreft!

  BeantwoordenVerwijderen