zaterdag 12 november 2016

Een heerlijke boswandeling in haar nieuwe jurkje

De herfst, het geeft me altijd een beetje een dubbel gevoel. Ik houd van de kleurenpracht van de vallende blaadjes maar het rap donker worden en de natte koude dagen vind ik dan weer iets minder. Maar ja weegt dat op tegen een fijne herfstwandeling in het bos tussen prachtige blaadjes met daarna een lekker warme choco en een lekker stukje vers gebakken cake als je terug binnen bent.... voor mij eigenlijk niet.
Je kunt dus wel raden dat toen ik een stofje bij de Stoffenstraat zag met allemaal herfstpracht ik niet kon weerstaan. Ik kocht een metertje en had niet zo goed gekeken naar de stofbreedte. Ik was heel blij toen ik het stofje gewassen had en dit aan de dochter liet zien. De dochter daarentegen was niet geheel overtuigd. "Ja mama als je er iets van maakt dat kan draaien en zwieren dan ben ik er wel blij mee!"
Oei, ja daar had ik dus niet op gerekend want een cirkelrok ging ik er niet uitkrijgen en welk model ging ik er van maken???
Ik besloot de Ileana te maken van Compagnie m. In het Stoffenhuis in Bree ging ik op zoek naar een stofje dat er bij paste en ik vond een mooi chocoladebruin stofje.
Ik besloot hier ook iets meer van te nemen en dan het patroon van de cirkelrok te verdelen in drie panden (zo had ik er dus zes in totaal).
Ik combineerde de donkerbruine panden met de herfstpanden en zo kreeg ons madammeke toch haar zwaairok.
Mama content en dochter ook!

Heel veel groetjes en hopelijk tot een volgende keer :-)2 opmerkingen:

  1. Prachtige jurk, mooi gecombineerd die '2 stofjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad heel mooi opgelost!!! Laat dochterlief maar zwieren, zwaaien en met haar rokje draaien 😉.

    BeantwoordenVerwijderen