zondag 6 november 2016

Zet je man eens in z'n/een hemd

Mijn man is super mode bewust. Dat is soms heel fijn want hij helpt me er voor te zorgen dat ik er een beetje up to date bij loop. Soms is dat minder want hij trekt me uit mijn comfortzone :-)
Nu ook voor zichzelf weet hij wat hij wilt. Hij gaat graag eens mee naar een stoffenwinkel of een stoffencircus om stofjes te kiezen. Zodat ik een hemd voor hem kan maken.
Nu daar laatste wrong het schoentje wat. Ik ben fan van LMV en heb beide hemden eruit gemaakt maar helaas miste ik iedere keer iets aan de pasvorm.
MAAR daar is nu de oplossing voor de THEO van zonen 09. IDEAAL!!!! (toch voor mijn ventje)
Ik kreeg op de blogmeet georganiseerd door Davina een mooi soft cactus stofje van Pieke Wieke. Toen ik thuis kwam keek manlief daar overtuigend naar. Dat stofje zag hij wel zitten.
Dus dan maar wachten op het patroon en dat was dus zoals ik daarnet al zei het wachten waard.
Ik nam man lief zijn maat en tekende het uit. Ik had het nog vergeleken met een bestaand hemd maar toen ik alles vastgezet had en het hem liet passen was het toch wat aan de krappe kant. Dus dan maar alles losgetornd (Ook heel het overlockstiksel) en dan met minder naadwaarde genaaid en toen kwam het gelukkig goed!
Ik koos voor de rugpas en de kraag aan de binnenkant en de mouwsplitten voor een contrasterend chocoladebruin stofje en zo kwam mijn man zijn hemd tot leven. Er zin heel veel mogelijkheden met het patroon maar ik heb nog niet alles uitgetest maar er gaan zeker nog hemden volgen dus dan testen we dat allemaal wel ;-)
Gelukkig draagt de man hier iedere dag een hemd!
En nu foto's, want zoals je wel leest ben ik duidelijk verliefd op het hemd en de man die er in zit :-)

Patroon: Theo voor mannen
Stof: Pieke Wieke

Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)18 opmerkingen:

 1. Heel mooi Ondinneke. Het is dan toch goed gekomen met de pasvorm.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaja, ik heb er op gevloekt maar het is inderdaad goed gekomen, gelukkig ;-)!
   En het is zoals je zei echt een patroon voor elke man denk ik want je kan er vanalles mee doen eh?!

   Verwijderen
 2. prachtig! super dat het goedkwam, ik was aan het twijfelen aan de maat maar denk nu toch dat ik de grootste ga nemen (van degene waartussen ik twijfel hé), goeie smaak trouwens want dat stofje ligt hier ook nog ergens klaar (wel een andere kleurvariant)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja nu ik denk ook dat ik volgende keer een maat groter neem of een heel deel naadwaarde meer neem. Maar het is een model wat wel super valt. En inderdaad leuke stofjes. Ik heb er ook nog twee andere klaar liggen ;-)

   Verwijderen
 3. Leuk gedaan. Ik heb net van Simplicity een patroon voor een mannenhemd gekocht. Mijn jongste broer zaagt namelijk al een hele tijd achter hemden. Hij is violist en in de muziekwereld willen ze allemaal nog eens een statement maken met hun kleding ook. Moest dat patroon op niets uitdraaien ga ik ook de Theo eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja de Theo is zeker een aanrader maar ik ben er wel van overtuigd dat je het andere ook tot een mooi resultaat weet te brengen!

   Verwijderen
 4. Niets is voor jou te moeilijk precies ;-)! Zo'n knap resultaat! En ferm dat je al die uitdagingen durft aan te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u. Nu ik probeer meestal maar gewoon hoor en soms valt het mee ;-)

   Verwijderen
 5. Heel knap gedaan! Lijkt me niet simpel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi! Ooit, als ik de moed verzameld heb, maak ik er ook eentje voor Meneer Piepow.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoveel moed heb je er niet voor nodig hoor als ik uw mooie dingetjes zie dan denk ik dat je dat vlot gaat kunnen

   Verwijderen
 7. Hij is supermooi geworden! Zelfde stofje als het hemd dat ik maakte voor Nik, maar ik ben nog steeds niet over dat hemdentrauma heen :)

  BeantwoordenVerwijderen