zondag 27 november 2016

Niet 1 maar twee apentruitjes

Vorig jaar rond deze tijd zijn we verhuisd. We hebben het geluk gehad in een super gezellige buurt terecht te komen. De buren zijn heel vriendelijk en we werden meteen door iedereen warm onthaald!
Nu wil het toeval dat de buren ook een dochtertje en een zoontje hebben even oud als onze pagadders en bij elkaar in de klas zitten en bovendien ook nog eens goede vriendjes zijn geworden.
Toen het buurjongetje jarig was vroeg ik aan ons zoontje: "Weet jij een cadeautje wat ze zouden kunnen halen?" Waarop de zoon volmondig antwoordde: "een trui".
Ideaal, dat kon ik zelf maken.
De zoon dook samen met mij in de stoffenkast en we vonden daar twee stofjes met aapjes. Dus een stofje voor de buurjongen en een stofje voor onze zoon.
Ik maakte twee keer de raglan versie van het billie-patroon van zonen 09. Ik tekende er een kap aan en voerde hem aan de binnenkant zodat hij toch lekker warm was nu het wat kouder begon te worden.
En zodoende lopen er hier nu twee aapjes in een apentrui ;-)
van ons buurjongetje had ik helaas geen foto maar wel van de trui ;-)

Stof: Megastoffen coupons


Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)6 opmerkingen:

 1. 100% Gelukkig... daarvoor doen wel het he

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad. En het is zo schattig hij is kei happy als de buurjongen ook zijn trui aan heeft, dat is het eerste wat hij dan vertelt als de school uit is.

   Verwijderen
 2. Oh, zo mooi... is dat sweaterstof, of gewone tricot? Mooie stofjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewone tricot maar ik heb aan de binnenkant ook zwarte tricot gebruikt om hem te voeren.

   Verwijderen