zaterdag 5 november 2016

The Lewis Coat, het broertje van de Louisa maar ook een pareltje voor het oog.

Onze kleine bengel hier was een beetje jaloers geworden op zijn zussen. Zij een mooie jas en hij niet. Dat vond hij niet tof! Toen Marte aangaf dat ze van plan was ook een jongensjas te maken op basis van de Louisa was ik meteen overtuigd dat ik die wilde gaan maken.
De patronen van Marte zijn duidelijk en je kan ze goed volgen en je hoeft er geen geschoolde naaister voor te zijn om toch een super mooi kledingstuk te kunnen vervaardigen. Ideaal dus ;-)
Toen ik dus ook mocht testen voor deze jas ben ik heel snel naar de winkel geracet. Ik zag het helemaal zitten.
Ik koos nu de grijze variant van het stofje van de grote zus. Lekker wollig en niet te stijf en daarbij combineerde ik een lichtgevende paspel. Voor de binnenstof mocht onze pagadder zelf even zoeken in de kast en daar werd al heel snel een stofje gevonden. De grote boze wolf stof van de Efteling.
Ik maakte echter een foutje door een iets te dikke fleece binnenjas te maken waardoor deze jas een beetje aan de krappe kant is maar hij kan hem nu perfect dragen en zoonlief is helemaal in de wolken. Ik hoef zelf niet meer te vragen pak je jas, ... Hij heeft hem al aan van zodra hij maar kan ;-)
Super dus. Ook lette ik niet zo goed op met mijn ritsflapje. Door het naaien van de meisjesjassen zette ik dat er zowat automatisch aan, maar ik had beter goed gelezen het moest dus omgedraaid zijn voor een jongen.
Ochja gelukkig ziet mijn drie jarige dat niet! Wil je ook zo een prachtig jasje maken kijj dan zeker eens hier bij Compagnie M. Bovendien met de code LEWISCOAT10 krijg je 10% korting. Die is geldig tot 4 December. En je kan meedoen met een fantastische wedstrijd!!!!!!!
En nu vol trots mijn foto's
 Patroon: De Lewis Coat Compagnie M
Wollen stof: Het goedkope Huis Weer
Noteboom Efteling stof: Kameleon Stoffen Maaseik


Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)7 opmerkingen:

 1. Heel mooi gedaan! Ik vind de jongens versie zelfs nog wat mooier dan de meisjes versie 😉 Jouw naai tempo ligt wel hoog zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u wel! Ik vind hem ook super en de papa vind hem ook mooier dan de meisjesversie! Ja en tempo, ...
   nu hadden we een deadline om te testen en die wilde ik niet missen natuurlijk ;-)

   Verwijderen
 2. ooooh die is prachtig en zo'n schattig kindje! ik vind hemd zelf ook wel mooier dan de meisjesversie maar dat is denk ik gewoon omdat het eens iets totaal anders is

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi dank u wel! En inderdaad het is stiekem een heel ander patroon maar wel heel fijn om te maken :-)

   Verwijderen
 3. Oh deze is zo mooi! Jammer dat Jo al 3 winterjassen heeft anders zou ik ook wel eentje willen maken.

  BeantwoordenVerwijderen