Doorgaan naar hoofdcontent

Een nieuwe outfit voor mijn prima Ballerina

Onze oudste is sinds kort gestart met ballet. Ze is er helemaal van in de wolken. De mama vindt het ook wel leuk want het is super te zien hoe ze daar in opgaat en ook is het heel gezellig met de andere mama's dus ja twee vliegen in een klap!
Nu wilde het toeval dat ik in augustus een heel mooi stofje bij Cas en Nina besteld had. Eigenlijk was dat voor mijn baby-nichtje bedoeld maar toen ik de fonkel in de dochter haar ogen zag, wist ik al dat het niet daarvoor ging dienen.
Maar ja wat gedaan ik kocht natuurlijk niet voldoende voor een volledige trui voor ons pruts. Euhhhhh, dan maar creatief zijn. Ik besloot de julia-sweater te maken van compagnie M. Een geweldig patroontje wat vlug in elkaar zit en dat altijd leuk staat! Net zoals met zonen 09 ben ik fan van deze patroontjes. Je weet precies wat je moet doen en de uitleg is super duidelijk. Zo kon ik het voorpand uit de ballerina stof halen en de achterkant maakte ik uit mooie blauwe tricot.
Nu een trui alleen, is ook maar zo alleen niet?!
Dus ik besloot ook nog een rokje te maken. Dit was een iets zwaardere bevalling want ik wilde graag in de "balletstijl" blijven. Dus een rokje met doorschijnende stof dat wat kon zwaaien en glitter, ....
Ik koos een restje satijnachtige stof van mijn bree top en dan nam in een reep blauwe chiffon ik heb die mooi gelockt en omgezoomd en dan vast gemaakt aan boordstof. Ik wilde eigenlijk alleen glitterelastiek gebruiken maar ik wist van een ander rokje dat dat te veel prikte en dochterlief heeft nogal een gevoelige huid en vlug uitslag dus daar moest een oplossing voor gevonden worden. Natuurlijk als ze een hemdje aan doen dan jeukt dat al minder maar onze oudste pruts zit nooit stil dus dat hemdje dat blijft nooit lang genoeg in de broek/ rok ;-)
Ik besloot dus de boordstof eerst aan te zetten en daarover de glitterelastiek te stikken. En dat is gelukkig ook gelukt!


.




Patroon trui: Julia sweater Compagnie M
Patroon rok: gewoon rimpelrokje
stof Ballerina: Cas en Nina
Blauwe tricot: het Stoffenhuis Bree


Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)



Reacties

  1. Heel leuk! In de nieuwe Ottobre staat deze keer ook een jurkje met tule in, je moet maar es kijken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke outfit. Op de blog van 128 vind je een tutorial hoe je glitter elastiek aan een rok kan naaien zodat het niet kriebelt en mooi af gewerkt met goede uitleg erbij.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke outfit. Op de blog van 128 vind je een tutorial hoe je glitter elastiek aan een rok kan naaien zodat het niet kriebelt en mooi af gewerkt met goede uitleg erbij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank u wel voor de tip. Maar ik kende de uitleg al maar het gaat haar voornamelijk om de bovenste rand. Ze heeft gewoon een heel gevoelig huidje. Heeft heel vlug brand- of schaafwondes ook van een elastiek in een jeansbroek bijvoorbeeld

      Verwijderen
    2. Dank u wel voor de tip. Maar ik kende de uitleg al maar het gaat haar voornamelijk om de bovenste rand. Ze heeft gewoon een heel gevoelig huidje. Heeft heel vlug brand- of schaafwondes ook van een elastiek in een jeansbroek bijvoorbeeld

      Verwijderen
  4. Wat een schattig stofje. Ik zou er nooit aangedacht hebben dit met blauw te combineren, maar ik vind het een leuk resultaat. Blije dochter!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie combinatie! Heerlijk om te zien hoe hoe onze dochters genieten op de balletles en die mama's kunnen inderdaad gezellig kletsen 😉.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

The Sew-Challenge: een lente maaksel

For English scroll down Deze week is het mijn beurt om met trots mijn creatie te tonen naar aanleiding van de sew-challenge. Vorige maand ben ik namelijk nog eens naar een blogmeet  georganiseer door  Davina  van de blog Woohoo by Davina geweest. Het was een super leuke ervaring. Mensen leren kennen van blogs en daar gezellig mee babbelen. Daar werd er ook gevraagd of we nog mee wilden doen aan de sew-challenge zoals vorige keer en ik twijfelde geen seconde en gaf me op. Ik werd gekoppeld aan een heel getalenteerde dame, namelijk Isabel van de blog  bel'Etoile . Deze dame naait niet alleen super mooie en creatieve kledingsstukken ze ontwerpt er ook nog eens. Ja, ik moet jullie niet vertellen dat ik het even warm kreeg. Voor degene onder ons die het nog niet gezien hebben, ze heeft ook een nieuw prachtig patroon uit dat je hier kan kopen! We mochten deze keer onze drie criteria in overleg afspreken en daar waren we het rap over eens. Het leek ons wel leuk iets te maken met

Een glittercandy: Helaas geen totaal succes

Ik kocht dit op het stoffencircus in Lommel en helaas ben ik de naam van de kraam al weer vergeten maar het is er eentje waar ik van dacht de oudste hier dol op ging zijn. Glitters en paardjes. Maar ja je leest het goed, ik dacht dat! Helaas was haar reactie toen mijn kleedje af was, bah groen, ... Ik heb nochtans lang getwijfeld het te kopen hoor want ja, wat zou ik er toch van maken, maar ineens zag ik de candy van La Maison Victor  voor me en was ik verkocht ;-) En dat werd het dus ook een candy van de La Maison Victor. Ik koos bewust voor een korte mouw aangezien ik het wel mooi vind als ze er dan een zwarte (kol)tui onder doet en zwarte panty. De zakken voerde ik met een ander kleurtje glittersweater en ik zocht een zilverkleurig glitterlintje! Zelf vond ik het wel geslaagd maar hier wordt het helaas niet mega veel gedragen :-( Weggeven mag ik het dan ook weer niet dus ja wie weet bedenkt ze zich nog?! Daarom dat ik helaas ook maar twee foto's heb. Dankzij Daisy zijn

Een mix-match jurkje naar eigen ontwerp

Mijn ultieme ontspanning na een dag werken is even achter mijn naaimachine kruipen. Even nergens anders aan denken, me even concentreren op het patroon of het naaien zelf. En dan gewoon even alles van me afzetten. Voltijds werken en drie kindjes in huis hebben het is soms een hele organisatie dus ik kijk echt uit naar die avondjes ontspanning ;-) Maar ja soms twijfel ik ook wel over hetgeen ik naai. Is het wel mooi genoeg, is het draagbaar, ... Want heel vaak hoorde ik van mensen: "Ja, mijn mama naaide vroeger ook en ik MOEST dat aan!" en dat is iets wat ik wil voorkomen bij mijn kindjes. Ik zou niet willen dat het naaisel van mama niet mooi genoeg is of er slordig of goedkoop uit ziet. En ja veel zelfvertrouwen heb ik helaas ook niet en ik ben dan ook nog eens een pietje precies dus soms werkt elkaar dat allemaal wel een beetje tegen. Nu als je denkt," hey en toch blogt die? !" Ja dat klopt en dat is voor mij iedere keer een beetje uit mijn comfortzone kruip