maandag 25 juli 2016

Een lekker comfortabel zomerjurkje voor mezelf!


Ik dacht dit weekend met dat warm weer waar we zo naar uit hebben gekeken: "Ik wil nog eens een comfortabel jurkje hebben dat gemakkelijk zit en dat je rap aan kan doen en ook vlug uit kan doen als je bijvoorbeeld wilt gaan zwemmen. "

Daarom viel mijn oog op het may-jurkje van La Maison Victor. Ik tekende het patroon een maat kleiner als ik normaal heb, omdat ik al bij verschillende gelezen had dat het ruim viel. Ik koos een mooi tricotje uit de kast wat ik ooit voor mijn eigen had gekozen, niet wetende wat ik er van wilde maken en zo ging ik aan de slag. 
Ik ben echt wel een fan van kleedjes in tricot, het naait fijn met de overlock maar bovendien is het wat minder strijkwerk en dat is echt wel een pluspunt.

Ik dacht dat kleedje, dat staat zo in elkaar. Dat was natuurlijk zwaar misrekend. Ik had voor en achterpand aan elkaar gestikt en wilde de elastische biais vastmaken en toen stond mijn halslijn heel wijd open. Met de biais te verwijderen had ik per ongeluk een gaatje getornd dus daarmee heb ik een beetje moeten foefelen en valt de halslijn wat breder.


Nu ik ben toch blij dat het kleedje af is want het zit echt heel prettig en ik denk dat ik er deze vakantie nog veel plezier van ga hebben!

Ik vind de ruglijn ook heel tof! Het is eens iets anders en het valt toch niet open en je kan er gewoon je BH of bikini-top onder dragen dus ideaal!

Even nog bekennen dat ik dus echt niet kan poseren ondanks mijn vijfjarige dochter die zich graag ontpopte tot fotograaf heel leuke aanwijzingen gaf: "Mama zet je handjes in de zij, mama zwaai eens, geef eens een kusje, spring eens in de lucht....
Toch heeft mijn fotograafje nog niet helemaal door hoe alles werkt. Ze trekt soms heel leuke foto's maar dan vooral van de omgeving of haar fiets of de kip of, ... 
Maar deze zijn toch redelijk gelukt (als je je hoofd een beetje schuin houdt ;-)

Patroon: May-jurk La Maison Victor
Tricot: Megastoffen Coupons


5 opmerkingen:

 1. Het ziet er echt een zalig jurkje uit en staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank u wel! Het zit ook heel fijn. Maar binnenkort nog iets wat ook heel fijn zit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank u wel! Het zit ook heel fijn. Maar binnenkort nog iets wat ook heel fijn zit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er een heel tof kleedje uit. Moet ik ook eens maken, helemaal mijn ding!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen ;-) ik heb nu uw topje hier op mijn lijstje gezet ;-)

   Verwijderen