woensdag 20 juli 2016

Een nieuw hemd voor man lief ;-)


Ik heb al eens gezegd dat mijn man meestal een goede smaak heeft. En hij is één van die mannen die het geen straf vindt om mee te gaan naar de stoffenwinkel of naar het stoffencircus.
Integendeel meestal kiest hij voor zijn eigen ook wel een stofje uit. Soms valt dat tegen want onlangs koos hij een stofje waar ik een broek van moest maken. Ik dacht eerder dat hij zijn bomma een nieuw gordijn wilde cadeau doen.Maar goed we kochten de stof en ik volgde hem in zijn uitspraak : "Doe eens gek! ;-)"
Ik maakte de broek en op zich ben ik nog steeds wel heel tevreden van het model maar hij mag daar echt niet mee over straat! :-)
Nu dit stofje vond ik wel leuk. Ik twijfelde echter wel of het ideaal zou zijn voor een hemd maar meneer beschreef duidelijk wat hij wilde. Een hemd zoals het cliff hemd uit de La Maison Victor maar met rechte rugpas liefst een plooi in de rug en dan korte mouwen.
Het Cliff hemd maakte ik al eens eerder en dat hemd vind hij fijn omdat het wat meer getailleerd is als het andere hemd van La Maison Victor.
Zodoende begonnen we eraan. Nu om de rugpas mooi te krijgen heb ik wel gevloekt. Ik had getekend en op patroon geplakt en een nieuwe lijn getekend en alles leek te kloppen maar toen ik alles aan elkaar zette was het alles behalve recht. Dus getornd en toen zette ik in een vermoeide bui de rugpas vast aan de zijkant omdat ik de plooi vergeten was die ik bijgetekend had aan de hand van de uitleg van het theo-patroon.
Weer alles los en de dag nadien verder gedaan. Toen verliep alles gelukkig wel vlotter. Het hemd zat ineen en ik moest dus enkel nog knoopjes vast maken en knoopsgaten maken. Maar dat klusje stelde ik even uit. Eerst vond ik geen knoopjes en toen was ik even de "zin" kwijt ;-)
Maar zaterdag op het feest zei de man ineens en ik, ik heb niks nieuws. Dus vandaar dat ik er toch maar werk van gemaakt heb.
En vandaag moest man lief als tegenprestatie dus op de foto!
Stof: het stoffenparadijs Valkenswaard


Geen opmerkingen:

Een reactie posten