zondag 17 juli 2016

De Harlequin: het afvaljurkje

Dit kleedje is een kleedje met een iets langer verhaal. Zoals jullie waarschijnlijk al hebben kunnen lezen heb ik drie schatten van bengeltjes. En in december is er een laatste bengeltje gekomen. Tijdens de zwangerschappen ben ik altijd meer dan genoeg bijgekomen en dat wil je er dan graag zo vlug mogelijk af hebben. 
Zo las ik ooit een artikeltje op een site en daarin zeiden ze dat je moest leren je zelf te belonen met iets anders als eten. De bedoeling was dat je voor jezelf een goal stelde en als je die bereikt had dan kon je je eigen eens verwennen.
VoilĂ  en zo ontstond deels deze jurk want de stof die ik hiervoor zag in de Veritas was eentje waar ik meteen verliefd op was. 

Het andere deel was namelijk een naaidate met enkele vriendinnen. We hadden namelijk met vier dames afgesproken in februari om te gaan naaien en daar had 1 van de madammen ook de paneelstof bij, maar dan die van hertje. Ze maakte er voor haar eigen de Harlequin van en toen hij klaar was, was ik heel jaloers ;-)
Ik stelde voor mijn eigen als doel. Als je nog vijf kilo bent afgevallen dan haal je de stof maar en gaan we dit kleedje maken.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik wel al wat gefoefeld heb want ik kocht de stof al toen ik nog maar vier kilo was afgevallen maar er was een speciale promotie en dus ja, ...
Dan het kleedje dat ging ik toch laten wachten als ik zeker die 5 kilo in totaal kwijt was, maar ook nu weer wat gefoefel want na onze kleine vakantietrip ben ik er toch nog maar 4,5 kwijt. 
Maar goed we moesten nog eens naar een feestje en ja ik wilde graag iets nieuws en de stof had al lang genoeg in de stoffenkast gelegen.

Ik tekende net als mijn vriendin de Harlequin jurk uit de La Maison Victor van maar toen ik hem in elkaar had gezet zag het er toch meer uit als een zak. Dus ik nam de taillenaden wat in en paste hem zo een beetje aan. Manlief vond hem wel mooi maar miste iets waardoor de stof gebroken werd dus vandaar dan maar een lintje er op.


Nu om heel eerlijk te zijn twijfel ik nog steeds wat hoor. Ik ben er niet laaiend enthousiast over. Ik weet niet of het de stof is die misschien toch wat te "flets" is voor mij, ondanks dat ik de stof nog steeds heel mooi vind en fijn vind om te dragen, of is het toch het model dat niet flatterend is, ...
Of is het toch die halve kilo die er eigenlijk nog af moet????? ;-) 

Patroon: Harlequin jurk La Maison Victor editie 1 2013
Stof: Paneel Veritas


Geen opmerkingen:

Een reactie posten