donderdag 14 juli 2016

Een kleedje volledig naar dochter haar wensen

Begin van de vakantie en dus tijd om even langs te gaan bij Lizzy L'oiseau in Heppen. Een tof winkeltje met goede hulp! 
Onze oudste dochter zag daar een stof en ze was meteen verkocht. Mama die wil ik!!!!!!
Heel leuk, maar ik had eigenlijk totaal geen idee wat ik er mee moest maken. Och ja het is vakantie dacht ik dus we gunnen haar dit en kopen een meter van de stof. 

Nu de dochter wist wel wat ze graag zou hebben. Ze vroeg om nog eens een Once Upon a Party jurk te maken, want die zit zo fijn. Alleen deze keer wel graag één die kon zwieren.
Op zich een super idee want haar vorige kleedje kan ze eigenlijk niet meer aan aangezien ze daar met verf op geknoeid had en ik er dat helaas niet meer uit krijg.

Dus ik nam het al getekende patroon (het mag ook wel eens gemakkelijk gaan ;-)) en tekende een cirkelrok in plaats van een klokrok. 
Voor het slapengaan vermelde de dochter nog eens even hoe mooi ze de stof toch wel vond maar dat het wel wat jammer was dat er geen roze in de stof zat.

Daar wist ik gelukkig dan wel meteen raad mee. En dus ging ik op zoek naar een roze paspel. Ik koos voor een roze fluo paspel en die verwerkte ik boven in het lijfje en onder aan de zoom van de rok.De blinde rits wilde dit keer totaal niet lukken. Ik stikte hem wel vijf keer vast en telkens kreeg ik de middennaad niet mooi sluitend en ik heb mijn tornmesje dus ook verschillende keren moeten gebruiken. Uiteindelijk staat hij er in maar ik ben nog niet helemaal content. Ook had ik helaas niet genoeg stof gekocht om het patroon te doen doorlopen en dat vind ik nu toch wel een beetje jammer.

Maar de dochter vind de jurk fantastisch. Helemaal haar ding.  En ik moet heel eerlijk toegeven ondanks dat ik het eigenlijk helemaal niet zag in de stof is het toch één van mijn favoriete kleedjes geworden ;-) al is het maar omdat ze er zo in straalt!

En ja de cirkelrok draait en zwaait ;-)
1 opmerking:

  1. Wat is het toch zalig om je dochter zo blij te zien in een eigen naaisel hé. Geweldig dat je er speciaal voor haar roze in hebt verwerkt.

    BeantwoordenVerwijderen