zondag 7 augustus 2016

De donna, of te wel super gezellige date blouse!

Een tijdje terug kreeg ik een berichtje van een fantastische madam achter deze blog  met de vraag of ik een blogdate zou zien zitten. Daar moest ik echt niet over twijfelen.  Dus we spraken af in de vakantie. 
Wat we gingen maken zouden we wel zien. En inderdaad een week voordat we afspraken hadden we beide hetzelfde idee: we zouden de Donna Blouse uit La Maison Victor maken.

Ik had nog wel wat stofjes in de kast liggen maar ja, ik vond dit de ultieme gelegenheid om nog eens een nieuw stofje te mogen gaan kopen ;-) (Elk excuus is goed natuurlijk!)

Thuis gekomen met de stof gaf manlief de opmerking dat dit toch wel herfstig was en dat het misschien wel leuker zou zijn een vrolijker stofje te kiezen. Dus de stoffenkast ingedoken en dan maar een stofje van B-inspired by poppy genomen dat ik eigenlijk wilde gaan gebruiken voor een jumpsuit voor de dochter maar goed, nog genoeg stofjes in de kast ;-).

Voor de maat van de blouse nam ik de maat die ze aangaven in de matentabel. Ik had best wel schrik dat het er uit zou gaan zien als een zak maar gelukkig kon Daisy me hier een beetje bij helpen. Dit was echt wel een uitkomst want toen ik de eerste delen in elkaar had staan, zag het er vrij vormloos uit. Ik tailleerde het zelf al een deel maar het trok en wat was ik toen blij dat Daisy me hielp met afspelden.


Ook met de mouwplooien heeft ze me geholpen want in het begin dacht ik echt dat ik, ondanks dat ik het boekje goed gevolgd had, het mouwdeeltje er verkeerd had aangezet. Ik tornde het los maar hoe ik ook keek het moest toch zo. Na wat gepuzzel kwamen we er toch samen nog uit.

De rest verliep gelukkig wat vlotter dus zo geraakte mijn blouse eigenlijk toch vrij vlug af.
En nu moet ik zeggen dat dit echt wel een super ervaring was, zeker voor herhaling vatbaar. Samen gezellig naaien en over hetzelfde babbelen. Samen een projectje kiezen en elkaar verder helpen. En samen mopperen als iets niet lukt ;-). Bovendien ben ik best wel trots op het resultaat en het zit nog super ook. Dus ideaal!Nu zou ik zeker ook eens een kijkje nemen op haar blog want haar blouse vind ik stiekem nog mooier als de mijne. Ik was meteen verliefd op haar stofje en het staat haar ook werkelijk prachtig.

Hebben jullie trouwens ook zin om eens met ons mee te doen met een blogdate in Noord-Limburg???? Het is ons namelijk zo goed meegevallen dat we er nog eens een vervolg aan willen breien. (Naaien in ons geval).Op zaterdag 24 september om 19 uur komen Daisy en ik opnieuw samen bij haar thuis(in Hamont). Dus voel je je geroepen stuur gerust een mailtje naar:  hutseprutske@gmail.com of molemiekesnaaiblog@outlook.be
Ook altijd leuk is als je onze blogs volgt!


10 opmerkingen:

 1. Tof initiatief en zou een uitkomst zijn voor mijn onafgedekt Donna.....Maar Hamont in nie direkt in de buurt ben van Antwerpen...jammer maar helaas grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof initiatief en zou een uitkomst zijn voor mijn onafgedekt Donna.....Maar Hamont in nie direkt in de buurt ben van Antwerpen...jammer maar helaas grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu als we je kunnen helpen doen we dat graag hoor misschien via FB? En misschien moeten we dan kijken om het ook wat verder te doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. toppie, een naaidate!
  je maakte een superversie, die stof is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele leuke Donna blouse! En naaidates zijn altijd super gezellig, is mijn ervaring...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u wel. En inderdaad dit is voor herhaling vatbaar ;-)

   Verwijderen
  2. Dank u wel. En inderdaad dit is voor herhaling vatbaar ;-)

   Verwijderen
 6. Het lijkt mij een super plan, maar vanuit Gent is het een beetje te ver... Maak er een leuke avond van! Lieve

  BeantwoordenVerwijderen