zaterdag 6 augustus 2016

Kasten vol? Ik dacht het niet...


Een tijdje terug blogde ik al dat de kasten van de kindjes redelijk vol begonnen te raken. Zoonlief was het daar echter niet mee eens. Op één dag tijd besloot hij ineens twee korte broeken kapot te maken en dat terwijl we nog volop in de potjestraining zitten. Niet ideaal dus want in plaats van juist meer broeken die we nodig hadden, hadden we er ineens te kort :-(

Nu ik had al eens een korte broek gemaakt die kun je hier zien. Ikzelf vond het model wel leuk maar de echtgenoot miste toch wat. Dus ging ik op zoek in mijn collectie La Maison Victor-tijdschriften en vond daar de Cyriel short uit de editie 3 van 2016.
Ik maakte de broek en op zich ging alles vrij vlot alleen kreeg ik de zakken niet helemaal mooi op het achterpand. Dus die heb ik helaas wel twee keer moeten aanpassen.

Omdat de zoon veel bovenstukken heeft met patroontjes en het één al wat drukker is dan het ander besloot ik om het gewoon in een zwarte effen tricot te maken.

Ik paste wel de boordjes aan aan de onderkant. Ik vond het mooier om ze naar binnen te vouwen en dan opnieuw te plooien en een soort valse rand te maken.
Ook deed ik er weer geen touwtje in. Er zit gewoon een knoopsgatenelastiek in, dit is wel net zo gemakkelijk als er iemand dringend naar het toilet moet ;-)
En dit patroon is gelukkig wel helemaal goed gekeurd door de papa dus er zullen er nog wel van volgen :-D


Patroon: Cyriel Short LMV
Stof: Zwarte tricot Megastoffencoupons
Elastiek: Veritas
vest: Steevie Hoody die ik al ooit eerder maakte ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten