donderdag 25 augustus 2016

Genieten van het zonnetje en van mijn naaisel! ;-)


Met dit mooie weer kan je echt wel een paar zomerse topjes gebruiken ;-) En een van mijn favoriete kledingstukken op het moment is mijn donna-blouse. Ik weet niet hoe het komt, maar hij zit fijn en ik draag hem dus echt super graag.

Nu die blouse hebben we gemaakt tijdens een heel gezellige date met deze madam!. Ik had van te voren wel wat schrik om een blouse voor mijn eigen te maken maar dankzij Daisy haar hulp ging alles vlot.

Dus zo groeide het idee om dat nog eens te doen. En ja we hadden allebei al een nieuw patroon in gedachten. De Bree-top. En dat is een top die je met dit weer nog beter kunt dragen dan de Donna!


Ik had in de La Maison Victor gelezen dat een satijnachtige stof een leuk idee was voor deze top dus ik ging vol zelfvertrouwen (lees met een bang hart) op zoek naar die stof!

Bij het knippen van het patroon sloeg de angst me helemaal om de oren. Ik had al heeeeeeeeeel veel speldjes gebruikt en toch gleed de stof nog steeds bij het knippen! Dus ik dacht dit krijg ik NOOIT klaar.

Maar ik hoopte dat ik met de hulp van Daisy er toch een geslaagde versie van kon maken. Want dit stofje was dus echt wel een uitdaging voor mijn eigen.

En inderdaad met de nodige hulp verliep het naaien goed maar ik had wel dat ruggensteuntje nodig want al na het eerste stiksel trok ik de naad zo los en zag ik het even niet meer zitten.

Ook toen ik hem de eerste keer aan deed had ik zwaar mijn twijfels want het was weer niet juist van vorm. Nu ik denk dat het aan mijn figuur ligt hoor! Van boven zat het mooi maar aan mijn taille was het veel te ruim. En gelukkig was er hulp. We spelden de top af waardoor hij uiteindelijk toch is afgeraakt en volgens de mensen van mijn directe omgeving is hij goed gelukt!

Dus wat vinden jullie?


Nu tussen mijn gezwoeg en geploeter heb ik ook nog een super gezellige avond gehad. Nog wat zitten tetteren over stofjes en garen en patronen enzovoort, ideaal om even te ontspannen.

Dus moesten er nog bloggers zin hebben! Jullie zijn altijd welkom op onze volgende afspraak ;-)

Op zaterdag 24 september om 19 uur komen Daisy en ik opnieuw samen bij haar thuis(in Hamont). Dus voel je je geroepen stuur gerust een mailtje naar: hutseprutske@gmail.com of molemiekesnaaiblog@outlook.be


Ook altijd leuk is als je onze blogs volgt!

7 opmerkingen: